Suedia bëri një hap tjetër drejt normalizimit të jetës

0
144

Suedia ka hequr të gjitha masat kundër COVID-19, duke parë se situata po përmirësohet dhe se ka shumë të vaksinuar, transmeton albinfo.ch.

Suedia ka hequr detyrimin për t’u testuar për Koronavirusin të gjithë personat që janë vaksinuar plotësisht, për personat që janë infektuar kohët e fundit me COVID-19 dhe fëmijët deri në moshën gjashtë vjeçare, u shpjegua se kategoritë e përmendura të qytetarëve thjesht duhet të qëndrojnë në shtëpi derisa të shërohen në rast simptomash. Ata mund të kthehen në punë, kolegje ose shkolla pa testuar, pasi një ditë ethet e tyre mungojnë, edhe nëse të gjitha simptomat e sëmundjes nuk janë ndalur.

Ky vendim është pasojë e përmirësimit të situatës epidemiologjike në Suedi, e cila, pavarësisht heqjes së të gjitha masave të mëparshme dy javë më parë, ka mbajtur një shkallë të ulët të infeksionit dhe vdekshmërisë nga virusi. Në dy javët e fundit, Suedia ka 81 infeksione me Koronavirus për 100 mijë banorë, gjë që e vendos atë ndër dhjetë vendet evropiane me nivelet më të ulëta të infeksionit.

Leave a Reply