Sot “parajsa në tokë”, por si dukeshin Maldivet shumë vite më parë

0
90

Kurumba, që do të thotë “kokos” në gjuhën lokale Dhihevi të Maldiveve, ishte fillimisht një fermë e pabanuar e kokosit.

Tani ajo ka të gjitha dhe është një ndër vendpushimet më luksoze të Maldiveve.

Disa e quajnë Mohamed Umar “njeriu që ndërtoi parajsën”.  Strehimet e para për mysafirët u bënë në korale dhe gur gëlqeror.

Çdo gjë që nuk rritej në vend duhej të sillej me anije dhe mund të duhej deri në tre muaj për të mbërritur.

Gazetat mbërritën me muaj me vonesë dhe shërbimet telefonike ishin jokonsistente.

Para turizmit, kishte vetëm dy banorë në ishullin ku tani ndodhet “Kurumba”.

Më poshtë Maldivet sot

Leave a Reply