Prezantohet roboti që ndihmon në punët e shtëpisë

0
81

Një kompani e robotikës e themeluar nga një ish-drejtor Google ka nxjerrë në treg produktin e parë të quajtur Stretch.

Bot, ka kaluar tre vjet në zhvillim, po tregtohet si një ‘platformë automatizimi në shtëpi’ e krijuar për të nxitur avancimet në robotikë në shtëpi.

Ai përbëhet nga një krah robotik dhe gripper i bashkangjitur në një bazë me rrota dhe mund të programohet për një numër detyrash shtëpiake si heqja e lavanderive nga tharësja ose operimi i një vakumi dore.

“Ajo që e veçon këtë robot është arritja e tij e jashtëzakonshme – kjo është arsyeja pse ne e quajtëm atë Stretch”, tha Edsinger në një deklaratë.

Stretch shihet si një platformë që ndryshon lojë për studiuesit dhe zhvilluesit që do të krijojnë këtë të ardhme.

Leave a Reply