Plaku 92 vjeçar: Nëse i pres flokët do të vdes

0
75

Një burrë vietnamez me flokë pesë metra thotë se rritja gjatë gjithë jetës është thirrje hyjnore. Ndërsa bllokimet e koronavirusëve bënë që shumë burra në të gjithë botën të rritnin flokët e tyre më gjatë se zakonisht, askush nuk krahasohet me Nguyen Van Chien të Vietnamit i cili ka kaluar gati 80 vjet pa zbukurime, transmeton Gazeta Metro

92-vjeçari nga rajoni jugor Mekong Delta është pronari krenar me tredhat e flokëve të tij pesë metra të gjatë, për shkak të besimit të tij, një besim që përshkruan lënien e paprekur atë me të cilën lind një person.

“Besoj se nëse i pres flokët do të vdes. Unë nuk guxoj të ndryshoj asgjë, madje as ta kreh” u shpreh ai .Gjithashtu tregoj edhe se si i mbanë, tha se i ushqen flokët dhe i mbulon me një shall për t’i mbajtur të thata dhe të pastërta, ai është shprehur se adhuron nëntë fuqi dhe shtatë perëndi. Pasi që janë ato perëndi dhe fuqi qe e kanë perzgjedhur atë.

Chien u shpreh se ka qenë i detyruar t’i shkurtonte flokët kur ishte në shkollë, por pas klasës së tretë ai u largua nga shkolla  dhe atëherë vendosi për të mos i prerë, mos i krehur dhe pë të mos i larë kurrë më.

Sipas tij ka qenë thirrja hyjnore qe e ka bërë këtë zgjedhje, Chien tha se mënjëherë e ka kuptuar se ai është i përzgjedhuri.

Chien ndjek një besim pothuajse të vjetëruar të njohur si “Dua”, feja e kokosit, e quajtur pas themeluesit të saj i cili pretendoi se mbijetoi vetëm me arra për të mbajtur vitalitetin e tij. Dua është e ndaluar në Vietnam dhe kategorizohet si një besim i rremë.

Djali i pestë i Chien, Luom, e ndihmon atë për të menaxhuar flokët e tij gjigante. Ai gjithashtu beson në lidhjen midis flokëve dhe vdekshmërisë, pasi kishte parë një burrë që vdiq pasi u përpoq t’i rilidhte flokët me tel. “Këto gjëra duken të thjeshta, por janë të shenjta”, tha 62-vjeçari Luom i biri i Chien’t.

Leave a Reply