Myku në guacën e tualetit: Shenjë e çuditshme që mund të keni diabet

0
59

Mund të supozojmë se shumica prej nesh kurrë nuk kanë menduar, “Oh më në fund, është koha për të pastruar tualetin tim përsëri!”.

Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse vini re se guaca juaj e tualetit duhet të pastrohet gjithnjë e më shpesh me pjesë të shpeshta të mykut. Me sa duket, problemi mund të mos shkaktohet nga vetë tualeti.

Mund të jetë një shenjë që duhet të caktoni një takim për të kontrolluar sheqerin në gjak. Në rregull, kjo tingëllon e çuditshme, por siç shpjegoi Jeanne Huber në një artikull për The Washington Post, nuk është gjithçka aq e çuditshme.

Ajo kohët e fundit iu përgjigj një pyetje nga dikush që pretendoi se pavarësisht vendosjes të guacës së tyre vetëm disa vjet më parë, ai ende kishte nevojë për pastrim të vazhdueshëm. Ata gjithashtu pretenduan të ishin një pastrues profesionist i shtëpisë i cili ka “pastruar mijëra tualete”, por kurrë nuk u ndesh me një guacë që kërkonte kaq shumë kontroll të mykut.

“Mund të mos ketë asnjë lidhje me modelin e tualetit, por në fakt mund të jetë një këshillë që dikush në shtëpinë tuaj mund të ketë diabet të pa diagnostikuar ose diabet që nuk është nën kontroll të mirë”, shkroi Huber.

Ajo vazhdoi të shpjegonte se një nivel më i lartë i glukozës (i cili është “një ushqim ideal për mykun”) që shfaqet në urinë mund të jetë fajtori. Klinika Mayo e mbështet këtë duke thënë: “Kur veshkat nuk mund të funksionojnë siç duhet, glukoza e tepërt ekskretohet në urinën tuaj, duke tërhequr lëngjet nga indet tuaja”. Kjo gjithashtu mund ta bëjë një person të ndjehet i dehidratuar, gjë që i bën ata të pinë më shumë lëngje dhe, natyrisht, i bën ata të bëjnë më shumë vizita në banjë – duke e bërë këtë një shkak çuditërisht të mundshëm për myk të vazhdueshëm, shkruan First For Women.

Në fakt, mund të përfundoni duke menduar se çështja e çrregullt ishte në fakt një bekim i maskuar nëse ju ndihmon të kapni herët një diagnozë diabeti dhe të merrni trajtimin e duhur. Sidoqoftë, nëse zbuloni se të gjithë që përdorin tualetin tuaj rregullisht kanë nivele krejtësisht normale të sheqerit në gjak, Huber thotë se mund të jetë një problem me grumbullimin e mineraleve.

Edhe pse shumica e tualeteve më të reja kanë atë shtresë të qartë për ta shmangur atë nga grumbullimi në guacë, ka një mundësi që shtresa mbrojtëse të jetë konsumuar. Në këtë rast, mund të provoni të përdorni uthull të bardhë dhe sodë buke për të liruar depozitat e mineraleve.

Përndryshe, mbani në mend këtë shenjë të papritur nga tualeti për t’ju ndihmuar të siguroheni që po qëndroni të shëndetshëm dhe po ruani një ekuilibër të mirë të sheqerit në gjak. 

Leave a Reply