Kurrë mos i fusni këto ushqime në mikrovalë!

0
178

Mikrovala është një nga shpikjet që na ka lehtësuar jetën të gjithëve. Megjithatë, ka disa ushqime që nuk duhet t’i fusni kurrë në të.

Vezët

Nxehtësia e gjeneruar në furrën me mikrovalë krijon shumë avull dhe pasi nuk ka ku ta lëshojë atë, ekziston një rrezik serioz i një shpërthimi.

Rrushi

Rrushi nuk i reziston nxehtësisë, prandaj shpërthen në furrë.

Specat

Kur të hapni derën, pasi t’i keni ngrohur në furrë me mikrovalë, kimikatet që lëshohen do t’ju ??dhëmbin sytë dhe t’ju djegë fyti.

Leave a Reply