Kina kryen mbi 1.4 milionë teste për Covid-19 brenda ditës

0
108

Të premten në qytetin e Vuhanit, vendin ku ka shpërthyer për herë të parë pandemia e koronavirusit, janë testuar 1,470,950 persona, kështu kanë njoftuar autoritetet kineze.

Gjatë këtij muaji, autoritetet kineze kanë vënë një shënjestër ambicioze për testim të gjithë popullsisë 11 milionë banorëshe në më pak se dy javë.

Ata besojnë se kjo është mënyra më e mirë për të siguruar rihapje të sigurt të bizneseve dhe shkollave.

Kjo fushatë synon të identifikojë bartësit pa simptoma – personat që janë të infektuar por që nuk shfaqin shenja se janë të sëmurë.

Numri i testimeve të kryera brenda ditës është rritur gradualisht. Më 18 maj, ky qytet ka kryer 467,847 teste, ndërkohë që deri të enjten, numri është rritur në më shumë se 1 milion.

Ky lajm vjen teksa Kina nuk ka raportuar asnjë rast të ri në territorin e saj të prekur me këtë virus, prej kur ka shpërthyer sëmundja Covid-19, që shkakton koronavirusi.

Leave a Reply