Gjobë deri në tre mijë euro për ata që vjedhin rërën e këtij plazhi

0
51

Dhjetëra njerëz po përballen me gjobë deri në tre mijë euro për heqjen e rërës së plazhit nga ishulli italian i Sardenjës.

Autoritetet treguan se 41 individë ishin raportuar për vjedhjen e rreth 100 kilogramë rërë dhe guralecëve të plazhit. Rëra e bardhë e famshme e Sardenjës është e çmuar në ishull dhe është rreptësisht e ndaluar ta heqësh atë, raporton BBC.

Tregtia e rërës dhe guralecëve të Sardenjës u bë e paligjshme në vitin 2017. Gjobat e vendosura mund të duken të rënda, por prej vitesh banorët e ishullit janë ankuar për vjedhjen e pasurive të tyre natyrore.

Turistët, kryesisht evropianë dhe përfshirë disa italianë, shisnin rërën për ta mbajtur si suvenir ose e bëjnë atë në ankand në internet.

Leave a Reply