Çejzi i nuses, një traditë në shuarje

0
66

Pajës, apo siç njihet ndryshe çejzi, para shumë viteve i kushtohej shumë rëndësi. Madje, në vendet ku kjo traditë ruhet ende, paja është një lloj krenarie karshi vajzave dhe grave të zonës ku ato janë të martuara.

Rifete Breznica, e cila edhe sot merret me punime të pajës, kujton me nostalgji qëndisjet që i bënte nëna e saj.

Dëshira e pasioni i madh e shtyn atë që të vazhdojë të merret me punime të tilla.

https://video.gjirafa.com/gjesi/cejzi-i-nuses-nje-tradite-ne-shuarje

Leave a Reply