Arsyeja pse qenët kthejnë kokën anash kur flasim

0
39

Ju duhet të keni vënë re një detaj të lezetshëm te qeni juaj kur i thoni diçka atij.

bredhi

Në një situatë të tillë, qentë i kthejnë kokat në anën e tyre, sikur të përpiqen të kuptojnë për çfarë po flasim.

Sidoqoftë, nuk dihet saktësisht pse e bëjnë këtë, dhe ekspertët kanë disa interpretime të ndryshme.

Një pjesë mendon se qentë e bëjnë atë pasi na pëlqen ai veprim. Qentë janë në gjendje të kuptojnë shumë shpejt kur disa nga sjelljet e tyre ngjallin gëzim ose kënaqësi te ne, kështu që ata do të përsërisin sjelljen e tillë në mënyrë që të trajtohen.

Shpjegimi më i popullarizuar për këtë rast është se qeni e përkul kokën anash, sepse rregullon veshët në mënyrë që të na dëgjojë ose kuptojë më mirë. Kjo situatë zakonisht ndodh kur përmendim diçka për ushqimin, transmeton KP.

Një shpjegim tjetër nga ekspertët është se qentë përpiqen të lexojnë gjuhën e trupit të personit që u drejtohet atyre duke i përkulur kokën. Në këtë mënyrë, ata përpiqen të lexojnë sa më shumë të jetë e mundur shprehjen e fytyrës së personit që po i thotë diçka. 

Leave a Reply