Kosova përballë një lufte të ashpër psikologjike!

0
65

Lufta psikologjike edhe në luftë edhe në paqe, është informacioni i cili përdoret për të ndryshuar ndjenjat, mendimet dhe veprimet e njerzëve.

Kosova në këto memente gjendet përballë një lufte psikologjike si asnjëher më parë, prandaj shoqëria jonë duhet të jetë e kujdesëshme, që mos t’i pranoj çdo gjë që i servohet.

Misionet e misionarve të ndryshëm (më padron të dyshimët), të individëve dhe grupeve të organizuar e shumë mirē të kamufuluar, e kanē futur shoqërin kosovare me një krizë të thellë morale me pasoja afatgjate!

Mjegulla e krijuar nga lufta psikologjike për të kaluarën, të tanishmen dhe të ardhmen e vendit tonë duke e përzier vlerën me antivlerën dhe anasjelltas, është e arritura e misionarve përballë të cilës duhet të kthjellohemi sa nuk është bërë vonë.

Lufta dhe presioni psikologjik, ndikon te një shoqëri sikurse uria apo temperaturat ekstreme të ulta apo të larta të njeriu, kur kemi parasyshë këtë atëher duhet të veprojm,ta dallojm tē mirēn nga e keqja dhe të bardhën nga e zeza! “Një shoqëri që nuk e rregullon strategjin e tyre në përputhje me rrethanat, do të hidhet në shportën e historisë”.

Këtë nuk duhet të ja lejojmë vetes, sepse nuk e kanë bërë as parardhësit tonë, edhe kur kanë pasur situata më të rënda se ne që i kemi sot…

Shkruan: Zafir BERISHA

Leave a Reply