Këto janë disa bimë që do të mbajnë mushkonjat largë nga ju

0
16

Vera është koha më e mirë e vitit për të qenë jashtë.

Sigurisht ju ka ndodhur të shkoni në ambient, të ndezni një zjarr në skarë dhe të shijoni gatimin duke e ngrënë jashtë ose të bëni një shëtitje në një park> Këtë e bëjmë të gjithë. Por a ju ka ndodhur që të spëtoni pa ju kafshuar mushkonjat, ndoshta shumë rrallë, shkruan 04 Online.

Citronella
Shumica e njerëzve kanë dëgjuar për citronella – cymbopogon nardus – sepse është një nga bimët më të mira për të mbajtur mushkonjat në gji, por ndoshta mendojnë se duhet të përdorin qirinj të veçantë ose pishtarë për të qenë efektive kundër mushkonjave. Citronella natyrore është shumë më efektive dhe nuk përmban asnjë aditivë kimikë si ato në qirinj. Citronella është e lidhur me lemongrass dhe ju mund të shtypni gjethet dhe ata lëshojnë një vaj që mund të rubbed në lëkurën tuaj si një repellent të natyrshme.

Balsam Lemon
Balsam limoni – melisa officinalis – është një barishte në familjen e artë që është më mirë e njohur si një çaj bimor. Ajo që ju ndoshta nuk e dini është se përveç të qenit një repellent kundër mushkonjave të kqia, është gjithashtu një tërheqje e natyrshme për pollinators si bletët dhe fluturat. Është mirë të mbilleni nga dyert ose mobiljet tuaja në oborr. Ju mund të bëni një rebel të shpejtë dhe të lehtë duke shtypur gjethet dhe duke i fërkuar ato në lëkurën tuaj.

Marigolds
Të gjitha varietetet e ndryshme të kësaj bime të vjetra amerikane të Amerikës së Veriut sprapsin mushkonjat dhe krijesa të tjera. Marigolds – tagete patula – përmbajnë pyrethrum një përbërës aktiv në shumë repellents insekteve dhe nëse mbjellë rreth oborrin tuaj do të ju mbajë të kafshuar të lirë. Aromë gjithashtu i largon drunjtë dhe lepujt, kështu që ju mund t’i mbillni ato rreth frutave tuaja dhe perimeve (madje edhe domate) për t’i mbajtur ata të sigurt./04online.info

Leave a Reply