Ja disa truke për ta mundur pagjumësinë

0
25

Pagjumësia është një problem tepër i zakonshëm në mesin e të rriturve sot, veçanërisht në Shtetet e Bashkuara.

Stresi, shqetësimi, ngutja dhe ngutja e jetës së përditshme, dhe përdorimi i tepruar i ekraneve të ndriçuara me shkëlqim janë të gjitha që kontribuojnë në një kulturë të netëve pa gjumë dhe ditësh të lodhura. Fatmirësisht, përveç medikamenteve, doktori juaj mund të përshkruajë, ka mjete të shumta në shtëpi dhe ndryshime të jetesës që mund të bëni për të punuar për të rrahur pagjumësinë dhe për të gjetur një gjumë të gjatë e të thellë të natës, transmeton 04 Online.

Ndryshime të thjeshta si lëvizja e rutinës së stërvitjes në mëngjes, duke bërë yoga themelore, dhe duke ngrënë më shumë ushqime të pasura me magnez, të gjithë mund të ndihmojnë pjesën tjetër të ndikimit. Lexoni për tridhjetë praktika që mund t’ju ndihmojnë të fle më mirë.

1.Ushqime të pasura me magnez

Magnezi nuk është vetëm një lëndë ushqyese thelbësore për një dietë të ekuilibruar, por gjithashtu luan një rol kritik në gjumë. Magnezi luan këtë rol duke mbështetur zhvillimin e GABA, një neurotransmetues që ndihmon në kontrollin e gjumit të shëndetshëm. Nivelet e ulëta të magnezit mund të prishin këtë proces dhe të çojnë në pagjumësi.

Ushqimet e pasura me magnez përfshijnë tofu, zarzavate me gjethe, banane, fasule, shumë arra dhe veçanërisht fistikë, çokollatë të zezë dhe avokado. Mundohuni të shtoni banane në mëngjesin tuaj të mëngjesit të bollgur, disa fistikë në sallatën tuaj të drekës dhe avokado si një garniturë në darkën tuaj të mbrëmjes për të ngrënë magnez gjatë gjithë ditës.

2.Yoga

Terapistët shpesh rekomandojnë yoga për njerëzit që vuajnë nga çrregullime ankthi falë praktikës së saj terren, meditative dhe të ndërgjegjshme. Për ata që kanë pagjumësi të lidhur për shqetësim dhe ankth, yoga mund të jetë jashtëzakonisht e dobishme. Studimet paraprake kanë zbuluar se yoga ka një ndikim të matshëm në reduktimin e pagjumësisë.

Kërkoni qetësues, yoga për të filluar praktikën tuaj. Shmangni rutinat e fuqishme të kardio yoga, përveç nëse ata janë pjesë e ushtrimit tuaj në mëngjes herët. Përqendrohuni më shumë në frymëmarrjen dhe ndërgjegjen sesa të merrni pozicionin pikërisht të drejtë, pasi është aspekti meditativ që mund të luajë një rol të madh në uljen e simptomave të pagjumësisë./04online.info

Leave a Reply