Gjëra që nuk e keni ditur se mund t’i pastroni në makinën e larjes së enëve

0
549

Në të vërtetë ekzistojnë mijëra gjëra befasuese që mund të pastroni në makinën e larjes së enëve tuaj, që do të thotë se mund të shmangni larjen në duar edhe për më shumë sende shtëpiak.

Ja disa prej tyre:

Mbëshjellësi i telefonit: Mbëshjellësi i telefonit nga silikoni, goma dhe plastika janë përgjithësisht të sigurta për larjen në makinën e enëve. Sidoqoftë, mbëshjellësit me copa të shumta të ngjitura mund të ndahen në makinë, kështu që përdorni me kujdes.

Lodra qensh: Drejtoni lodra prej gome, najloni dhe plastike të forta qenesh nëpër pjatalarëse për të vrarë bakteret dhe mikrobet. Kontrolloni udhëzimet e prodhuesit paraprakisht për të siguruar që është i sigurt për larjen e enëve.

Lodra për fëmijë: Shumë lodra plastike për fëmijë etiketohen si të sigurta për larjen në makinën e enëve. Është më mirë të vendosni plastikën në raftin e sipërm, i cili është më larg nga burimi i nxehtësisë, thotë Allison Gillespie, menaxher i lartë i markave për Maytag. Vendosni copa më të vogla (si blloqe ndërtimi Lego) në një qese rrjetë për të mos lejuar që ato të lëvizin gjatë larjes.

Lulet plastike: Për të hequr lehtë pluhurin nga lulet sintetike plastike, vendosni ato horizontalisht në raftin e sipërm përpara se të drejtoni një cikël të rregullt pjatalarësish.

Vegla për manikyr dhe pedikyr: Skedarët metalikë të thonjve, thërrimet, dhe mjetet e tjera të manikyrave dhe pedikyrëve mund të lahen si argjendi në kutinë e enëve të lavanderisë. Për mjetet e vogla që do të kalonin nëpër vrimat në fund, Appel sugjeron vendosjen e një kapaku të kavanozit në pjesën e poshtme të ndarjes para se të ngarkoni mjetet.

Leave a Reply