Tri aftësi që mund t’i shtoni në rezymenë tuaj, të cilat i keni mësuar duke punuar në distancë gjatë pandemisë

0
80

COVID-19 ka ndryshuar plotësisht ambientin tipik të zyrës, të paktën tani për tani, por ka përparësi e aftësi të reja të fituara gjatë punës në distancë.

Përvoja është përvojë dhe ky eksperiment i përhapur i punës në distancë mund të përkthehet në aftësi konkrete për rritjen e karrierës.

Tani, në intervistat për punë ose bisedat me punëdhënësin tuaj aktual, theksoni aftësitë që keni ndërtuar gjatë pandemisë që mund të ndihmojnë në avancimin e karrierës tuaj – pohon Megan Fasules, një ekonomist kërkimesh në qendrën universitare të Georgetown për arsimin dhe fuqinë punuese.

Jini të sinqertë për përvojën tuaj. Pak njerëz do të duan të dëgjojnë që keni trajtuar gjithçka në mënyrë të përsosur gjatë këtyre kohërave sfiduese, por shumë do të duan të dëgjojnë se si e keni trajtuar atë në mënyra për të cilat jeni krenar – thotë Amanda Bates, drejtore e shërbimeve të karrierës në ‘NC State University’.

Më poshtë gjeni një mori aftësish karriere që mund të keni përforcuar gjatë muajve të fundit.

Komunikimi

“Komunikimi është mbret”, tha Fasules. “Kjo ka tendencë të jetë kompetenca numër një në përgjithësi, pavarësisht nga një pandemi, por është edhe më shumë tani”. Meqenëse shumica e punëtorëve nuk janë në gjendje të bashkëveprojnë personalisht gjatë kësaj kohe, atyre u është dashur të grumbullojnë aftësi komunikimi në fusha të tjera, të tilla si koha e përgjigjes me e-mail dhe etiketimet e thirrjeve Zoom.

Në një zyrë, komunikimi duket ndryshe, thotë Bates – ju mund të shihni njerëz, të shkoni tek dikush dhe të shkëmbeni informacione. Në epokën e COVID-19, aftësitë komunikuese verbale dhe të shkruara janë thelbësore. Por, kjo nuk ka të bëjë vetëm me komunikimin me bashkëpunëtorët – ata që janë në pjesën e komunikimit me klientët duhet të krijojnë mënyra krijuese për t’u lidhur dhe të jenë bindës pa strategji tipike komunikimi.

Menaxhimi i kohës

Një shqetësim i largët për punën që ka qenë objekt i artikujve të panumërt, është: Si ta menaxhoni kohën tuaj kur jeni duke punuar nga shtëpia. Gjatë një pandemie globale – dhe stresit, ankthit dhe pasigurisë që vjen së bashku me të – shumë kanë gjetur menaxhimin e kohës shumë më të vështirë se zakonisht.

Mendoni për mënyrën në të cilën ju keni rregulluar orarin tuaj të përditshëm, keni dëgjuar veten tuaj dhe keni provuar të punoni në mënyrë të zgjuar sesa zakonisht, thotë Fasules.

Produktiviteti

Në letrën tuaj të dytë, intervistën ose sesionin e rishikimit, përshkruani se si e keni kuptuar “ritmin” tuaj të punës nga shtëpia – si të vendosni nivelet e rëndësisë të projekteve të ndryshme, kohën e veçantë profesionale dhe personale, punën si menaxheri i vetes, zgjidhjen problemeve tua të përditshme – dhe si do t’i zbatosh ato aftësi në karrierën tënde, thotë Bates. Për shembull, ajo thotë, në një letër përmbledhëse ose intervistë, ju mund të theksoni se gjatë pandemisë, keni mësuar se si të përmbushni qëllimet e një organizate pavarësisht se ku jeni dhe si ta bëni atë në një mënyrë efikase , duke përdorur aftësi specifike.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohen shembuj specifikë se si u morët me një mori projektesh gjatë karantinës, përkundër vështirësive të tjera që kishit gjatë asaj kohe. Për shembull, thotë Fasules, një i intervistuar ose një punonjës aktual që synon një ngritje mund të tregojë: “Unë jam akoma në gjendje të jem një punëtor produktiv ndërsa jam duke u marrë me një fëmijë tre vjeçar”. Theksoni ato që keni realizuar gjatë pandemisë për të ndihmuar punëdhënësin potencial ose aktual të shihni se mund të arrini edhe më shumë kur i gjithë fokusi juaj i kushtohet një pune.

Leave a Reply