Të shohësh strukturën e lëkurës nën fondatinë është krejtësisht normale

0
40

Meqenëse gjithçka që shohim në revista është një lëkurë e përsosur, ne fillojmë të besojmë se kështu duhet të dukemi kur të përfundojmë grimin tonë.

Epo pasi që ato fotografi janë të gjitha në mënyrë digjitale të përsosura, kjo është e pamundur. Ndërsa plakemi, kemi vija dhe rrudha dhe duhet të jemi krenarë për ato dhe të mos ndiejmë se duhet të kemi lëkurë të përkryer të lëmuar dhe të përsosur.

Më poshtë ua sjellim disa këshilla që duhet t’i ndiqni në mënyra që fytyra juaj të duket sa më bukur:

Nëse nuk e dini tashmë se çfarë është struktura e lëkurës, është kur fytyra juaj fillon të zhvillojë vija të imëta ose rrudha. Pavarësisht se çfarë bëni ju do t’i keni ende këto, por ka gjëra që mund të bëni për t’i përmirësuar dhe zbutur ato.

Rimendoni rutinën tuaj të përditshme të kujdesit për lëkurën

Kur ishte hera e fundit që keni ndryshuar rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën? Ndërsa lëkura juaj piqet, ajo ka nevoja të ndryshme se sa kur ishit më e re. Ju duhet të siguroheni që produktet që po përdorni po ju ndihmojnë në fazën e jetës ku jeni. Sigurohuni që larja e fytyrës që po përdorni nuk shkumëzon. Shkuma do të thajë lëkurën tuaj dhe ndërsa rriteni ju duhet të mbani të gjithë lagështinë që mundeni.

Hidratoni, hidratoni dhe hidratoni sa më shumë

Ndërsa lëkura juaj piqet, hidratimi bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm. Ju dëshironi të siguroheni që lëkura juaj po merr të gjithë hidratimin e duhur për të mbetur e shëndetshme dhe për të shmangur plakjen e parakohshme. Kjo gjithashtu do të thotë që ju duhet të pini shumë ujë! Trupi juaj nuk do të ketë kurrë shumë hidratim.

Mos harroni të vendosni kremin tuaj për diell

Ju duhet të përdorni krem ​​mbrojtës nga dielli çdo ditë. Ky është një hap i madh që shumë njerëz nuk e bëjnë, por dëmtimi nga dielli është shkaku më i madh i vijave të holla dhe rrudhave. Nëse doni të mbani strukturën e lëkurës tuaj të lirë duhet të mbani mend që të vendosni kremin tuaj për diell çdo ditë. Mund të blini edhe hidratues ditorë për fytyrën që kanë të integruar SPF.

Leave a Reply