Si të vizatoni konturin perfekt në buzët tuaja

0
30

Kur bëhet fjalë për konturin e buzëve tuaja mendimi i parë që bëni është se është një procedurë shumë e thjeshtë. Sidoqoftë, ka disa gjëra që duhet të mbani mend kur dëshironi të krijoni një formë perfekte.

Ekziston, pra, një teknikë mjaft e lehtë dhe efektive, të cilën nëse e aplikoni do të keni konturin e përsosur të buzëve tuaja në vetëm katër hapa.

–Vendosni lapsin tuaj në pikën më të lartë të harkut tuaj të buzëve dhe vizatoni një vijë diagonale që shtrihet poshtë kësaj pike, duke ndjekur vijën e buzëve tuaja. Bëni të njëjtën gjë në anën tjetër për të krijuar një X në qendër të buzës suaj të sipërme. Forma X ndihmon si një udhëzues, për t’ju dhënë një pikënisje kur nuk dini nga të filloni për një skicë perfekte. Duke filluar në pjesën e sipërme të X-it tuaj, tërhiqni një vijë në këndin e brendshëm të gojës tuaj. Ekspertët ju këshillojnë ta skiconi këtë vijë ngadalë dhe të mos përpiqeni ta vizatoni me një lëvizje. Kjo ju lejon të mos ndiheni nën presion për të krijuar linjën perfekte njëherë e përgjithmonë.

–Pastaj bëni të njëjtën gjë në buzën e poshtme. Filloni nga këndi i brendshëm dhe ngadalë vizatoni skicën e tij drejt qendrës së buzës tuaj, ngadalë dhe në mënyrë të qëndrueshme. Tani filloni të shihni formën e buzëve tuaja duke formuar.

–Përsëriteni për anën tjetër, sigurohuni që të përdorni lapsin tuaj pikërisht mbi vijën natyrale të buzëve tuaja. Në rast se nuk keni buzë natyrshëm të plota, mund të shkoni pak përtej vijës së buzëve tuaja, duke siguruar që rezultati të mos duket i tepruar ose mjaft dramatik.

–Në fund, plotësoni me buzëkuqin që keni zgjedhur, duke përdorur një furçë buzësh.

Leave a Reply