Shtatë zakone të përditshme që po dëmtojnë flokët tuaj

0
54

Diçka kaq e thjeshtë sa përdorimi i lidhëzës së gabuar të flokëve ose mbështjellja e flokëve me një peshqir mund të dëmtojë flokët tuaj dhe të shkaktojë disa dëmtime serioze në planin afatgjatë. Edhe pse këto gabime janë të lehta për tu bërë, dhe mund të duken të pafajshme në fillim, ato mund të kenë pasoja afatgjata në flokët tuaj.

Më poshtë keni disa veprime të zakonshme që dëmtojnë flokët.

1. Je veshur me lesh.

Veshjet e leshta ju mbajnë të ngrohtë në mot të ftohtë, por ky material mund të dëmtojë flokët tuaj.

Leshi ndërton energji elektrike statike dhe i bën flokët të kapen pas saj, gjë që përfundimisht çon ne këputje të flokëve .

Kur flokët tuaj lagen në ditë me shi, ato bëhen më të brishta dhe prishen edhe më lehtë.

2. Po hani ton.

Megjithëse peshku tuna është shumë ushqyes dhe shërben si një burim i shkëlqyeshëm i shumë elementëve gjurmë, ai gjithashtu përmban nivele të larta mërkuri .

Ky metal i rëndë toksik mund të shkaktojë disa çështje serioze shëndetësore, dhe shumë ekspertë mjekësorë rekomandojnë të hani ton në mënyrë të moderuar.

Konsumimi i merkurit gjithashtu mund të lidhet me rënien e flokëve me fillimin e papritur, sipas një  studimi .

3. Po përdorni një peshqir ose tharëse flokësh për të tharë flokët.

Shumica prej nesh është mësuar të mbështjellë flokët në një çallmë peshqiri pas dushit, por peshqirët e pambukut mund t’i bëjnë flokët të dridhura dhe të shkaktojnë thyerje.

Për shkak se peshqiri është më i trashë dhe i thatë se flokët, kjo mund të shkaktojë ngritjen e kutikulës, e cila nga ana tjetër mund të çojë në  ndarjen e majave .

Përdorimi i rregullt i tharëses së flokëve gjithashtu mund të kontribuojë në brishtësinë dhe mpirjen e flokëve. Për t’i tharë flokët në mënyrë korrekte , mbajeni tharësen tuaj rreth larg flokëve tuaj.

4. Ju jeni duke përdorur lidhëze elastike të flokëve.

Kthesat e lidhëzës elastike shkaktojnë presion mbi flokët tuaj, i cili, në planin afatgjatë, mund të rezultojë në këputje.

Nëse ju pëlqen të kapni flokët në bisht, zgjidhni një material gome të mbuluar me pëlhurë ose një kravatë spirale për flokët.

5. Ju po aplikoni zbutës flokësh nga rrënjët.

Zbutësi  është një domosdoshmëri për të mbajtur flokët tuaj të butë dhe të ushqyer, por mund t’i bëjë flokët tuaj të duken të çrregullt kur përdoren në mënyrën e gabuar.

Nëse e vendosni atë në rrënjë, mund të rëndojë flokët tuaj dhe madje t’i bëjë rrënjët tuaja të duken të yndyrshme .

Për t’i mbajtur flokët tuaj të butë dhe me shkëlqim, vendosni kondicionerin vetëm në gjatësitë dhe skajet tuaja.

6. Ju jeni duke përdorur shampo të thatë shumë shpesh.

Shampoja e thatë është kursyesi i fundit i flokëve dhe kjo e bën manën tuaj të duket e freskët kur nuk keni kohë ta lani.

Por përdorimi i tij shumë shpesh mund të bëjë që koka juaj të kruhet , dhe të jetë e thatë.

Meqenëse shampoja e thatë në të vërtetë nuk pastron flokët tuaj, mund të çojë përfundimisht në zbokth.

7. Po vendosni syzet e diellit në kokë

Vendosja e syzeve të diellit në kokë do t’ju ndihmojë patjetër të mos i humbni, por nëse po e bëni rregullisht, përfundimisht mund të bëjë që flokët tuaj të hollohen.

Shtrëngimi i syzeve mund të zvogëlojë rrjedhjen e gjakut në lëkurën e kokës dhe të ngadalësojë rritjen e flokëve.

Nëse jeni alergjik ndaj metaleve të syzeve, kjo gjithashtu mund të çojë në rrallimin e flokëve.

Leave a Reply