Përse femrat do të duhej të bënin hapin e parë? Një hulumtim i ri ka arritur deri te rezultatet interesante

0
45

Mënyra e njohjes ka ndryshuar mjaft shumë ndër vite.

Hulumtimet e fundit mbi marrëdhëniet mashkull-femër kanë treguar që mashkulli do t’i dërgojë i pari porosinë dhe do të bëjë hapin e parë.

Psikologia Stacy Kaiser, ka thënë se shumë gra ende udhëhiqen nga tradita dhe besojnë se është mashkulli ai që duhet të bëjë hapin e parë. Sot shumica e çifteve njihen nëpërmjet internetit, pra në atë drejtim është bërë edhe ky hulumtim.

Femrat do të vënë atë “like” të popullarizuar, si shenjë e mundshme që dikush u pëlqen, mirëpo nuk do të dërgojnë porosi.

Mirëpo, studimi ka treguar që gjasat kanë shkuar në favor të femrës, e cila e para i dërgon porosinë mashkullit, sepse 30 për qind e atyre porosive janë shndërruar në biseda. Stacy këshillon femrat që të jenë të relaksuara kur fillojnë bisedën për të krijuar lidhje dhe të mos i krijojnë një “dramë” vetes së tyre.

Leave a Reply