Një test prej 10 sekondash tregon nëse mund të ngjyrosni flokët

0
64

Shumë faktorë ndikojnë në rezultatin përfundimtar të ngjyrosjes së flokëve, por një është thelbësor – flokët duhet të jenë të shëndetshme në mënyrë që të duken bukur pas trajtimit të ngjyrave.

Nëse dëshironi të ndryshoni ngjyrën e flokëve në shtëpi, parukerët ju këshillojnë që të kontrolloni gjendjen paraprakisht me ndihmën e këtij testi të thjeshtë.

1. Ndani një fije floku me gishtat dhe drejtojini.

2. Vendosni disa pika ujë në fije dhe shikoni sa kohë duhet që pikat të thithen.

3. Nëse flokët thithin ujë në më pak se 10 sekonda, atëherë është kutikula – shtresa e jashtme e flokëve është shumë e dëmtuar dhe flokët nuk mund të lyhen siç duhet. Nëse pikat marrin më shumë se 10 sekonda për t’u thithur, atëherë flokët tuaj janë në ‘formë’ të mirë.

Dëmtimi i kutikulës së ndjeshme preket, ndër të tjera, nga krehja e flokëve të lagur, trajtimi i tepërt i flokëve me hekur ose tharëse flokësh, si dhe ndriçimi me një zbardhues. Për shkak të gjitha këtyre, flokët humbin lagështinë e tyre dhe pas kësaj bëhen të çara.

Për të rivendosur shkëlqimin dhe shëndetin e vjetër të flokëve, zvogëloni ekspozimin e tyre në ajër të nxehtë. Mos i thani menjëherë pasi të laheni, sepse janë shumë të brishta.

Leave a Reply