Majoneza dhe qumështi, kombinimi ideal për një lëkurë të butë në ditët e ftohta

0
44

Ndonëse nuk paraqet ndojnë problem serioz shëndetësor, prapë se prapë lëkura e thatë shkaton pa rehati, kurajtje e ndonjëherë mund të çojë edhe deri në gjakosje.

Në anën tjetër është edhe problem estetik, kur ajo paraqitet në fytyrë. Kjo ndodh edhe gjatë ditëve të ftohta, ku lëkura ashpërsohet edhe më shumë. Trajtimi i saj mund të bëhet me majonezë dhe qumësht.

Majoneza është një ilaç i mirë për ta kuruar lëkurën e thatë . Një lugë çaji me majonezë shpërndani mbi lëkurë dhe masazhojeni për 3 minuta. Lerëni të veprojë për 15 minuta, pastaj shpëlajeni fytyrën më ujë të vakët.

Ndërsa, qumështi ka veti zbutëse, dhe për këtë arsye është ilaç i përshtatshëm për lëkurë të thatë.

Një peshqir të pastër e vendosni në ujë dhe vendoseni mbi fytyrë lerëni të vepojë 5 deri në 7 minuta.

Pastaj pastroni fytyrën me ujë të vakët.

Leave a Reply