Dëshironi flokë të shëndetshme, ja disa këshilla me rëndësi

0
60

Gjithmonë duhet ti shpërlani mirë flokët pas larjes, pasi kështu i jepni mundësi rrënjëve të mbeten të pastra dhe të zhvillohen fiziologjikisht. Për të patur me tepër rezultat, përpara se të vendosni në kokë shampon dhe balsamin i holloni ato me ujë.

Mos luani shumë me flokët. Kjo do të thotë se nuk duhet të vendosni me shumë se ç’duhet llak apo shkume e as ti ngacmoni flokët vazhdimisht me duar, apo të përdorni për shumë minuta tharësen e flokëve. Rezultat i gjithë kësaj do të jetë dobësimi i rrënjës.

Shmangiuni ndryshimeve rrenjësore të ngjyrës së flokëve. Këtu mund të përmendim rastin kur flokët kanë ngjyrë të errët dhe dëshironi t’i jepni ngjyrë fare të hapur.

Pasurojeni ushqimin tuaj me hekur, vitamina të grupit B, okside dhe aminokside bazë, duke iu shmangur ndryshimeve në regjimin ushqimor pa u këshilluar me mjekun.

Gjatë gjithë kohëzgjatjes së shtatzanisë, disa muaj pas lindjes dhe në mbarim të sezonit veror, kur shtohet dukshëm rënia e flokëve, konsumoni ushqime, që ndihmojnë në forcimin e rrënjës së flokëve.

Leave a Reply