Çfarë rreziku zbulon ngjyra e kuqe e flokëve?

0
87

Ngjyra e flokëve tregon shumë për shëndetin tonë dhe sipas hulumtimeve të reja mund të zbulojë gjithashtu një rrezik domethënës.

bredhi

Një variant i një gjeni që ka qenë më parë i lidhur me një rrezik në rritje të melanomës, forma më e rrezikshme e kancerit të lëkurës, duket se lidhet me një sëmundje tjetër.

Arsyeja për sëmundjen e Parkinsonit. Sipas gjetjeve të një studimi të ri, ky variant është përgjegjës për ngjyrën e kuqe të flokëve dhe lëkurën e lehtë. Studiuesit zbuluan se ekzistenca e këtij varianti në kodin gjenetik nënkupton që më pak dopaminë prodhohet në substancën e zezë, strukturën e trurit në të cilën neuronet që prodhojnë ‘dopaminën neurotransmetuese’ shkatërrohen për shkak të Parkinsonit dhe në të njëjtën kohë shkatërrojnë neurone.

Është vërejtur prej kohësh që pacientët e diagnostikuar me Parkinson kanë një rrezik të rritur ndjeshëm të melanomës, ndërsa rreziku për shumicën e kancereve konsiderohet të jetë shumë i ulët dhe në të njëjtën kohë që pacientët e diagnostikuar me melanoma kanë më shumë gjasa të zhvillojnë Parkinson. Kështu që këta njerëz kanë më shumë të ngjarë të kenë flokë të kuq.

Leave a Reply