Ekuacioni që po bën zhurmë të madhe në rrjetet sociale, cila është përgjigjja e saktë?

0
355

Një ekuacion matematikor është publikuar në “Twitter” nga një vajzë e quajtur Em.

Qëllimi i saj ishte të sfidonte njerëzit të zgjidhnin këtë ekuacion kaq të thjeshtë 8÷2(2+2)=? Ky postim u shpërnda mb 3200 herë dhe mori me mija pëlqime.

Dilema e këtij ekuacioni ishte nëse rezultati dilte 1 apo 16.

Kësaj arriti t’i jepte zgjidhje matematicienia britanike Hannah Fry.

Ajo filmoi një video ku zgjidhte ekuacionin dhe tregoi se përgjigja e saj është 16.

Leave a Reply