Disa ndryshime të lehta në stilin e jetës që e rrisin sistemin tuaj imunitar

0
28

Mjekësia moderne është një mrekulli. Kërcimet dhe kufijtë e marra nga teknologjia mjekësore që nga shpikja e penicilinës janë spektakolare. Sëmundjet si polio kanë qenë të gjitha, por janë zhdukur, ndërsa të tjerat si fruthi mund të vaksinohen me sukses.

Mjekët zënë një vend nderi dhe respekti në shoqërinë tonë, dhe kështu ata duhet. Trajnimi mjekësor është rraskapitës dhe intensiv, transmeton 04 Online. Gabimi më i vogël në një dhomë operative mund t’i kushtojë një pacienti jetën e tyre, pra mjekët shpenzojnë tërë jetën duke studiuar dhe praktikuar për të shmangur këtë. Mjekët mjekësorë padyshim janë mjeshtra të fushës së tyre, por a do të thotë kjo se ata dinë gjithçka?

Mjekësia alternative dhe shërimi në përgjithësi marrin një reputacion të keq. Pretendimet janë se këto metoda ose nuk punojnë aspak, ose efektet e dëshiruara që janë prodhuar janë për shkak të efektit placebo, në krahasim me metodën ose mjekësinë vetë. Kjo është një qëndrim mjaft i ashpër për mjekësinë moderne për të marrë parasysh se këto metoda alternative kanë qenë rreth e rrotull për mijëvjeçarë dhe ka disa kultura të cilat ende mbështeten tërësisht tek ata edhe sot, transmeton 04 Online.

Kjo nuk do të thotë se njerëzit duhet të shkojnë përpara dhe hendek të shkojnë në zyrën e mjekut krejtësisht. Por, a nuk do të ishte e mençur të ndalesh për një çast dhe të mendosh se këto metoda kërkojnë mekanizma mbrojtës natyrorë të trupit. Ata synojnë të prodhojnë dhe mbajnë ekuilibrin në trup, e cila rrit imunitetin dhe kështu shëndetin dhe mirëqenien. Këto janë ndryshime të thjeshta jetese të cilat mund të bëhen, për të rritur natyrshëm imunitetin.

1.Përfshirja e muzikës ngritëse dhe relaksuese në listën tuaj të dëgjimit

Muzika është kudo. Me radiot, televizionet dhe telefonat celularë, është bërë pothuajse e pashmangshme. Kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Çdo person ka shijen e vet muzikore dhe ata kanë plotësisht të drejtë për të. Ka, megjithatë, lloje të caktuara të muzikës të cilat janë më të dobishme fiziologjikisht se të tjerët.

2.Thjesht thuaj jo sheqerit

Sheqeri nuk ka absolutisht asnjë vlerë ushqyese dhe megjithatë është përfshirë në pothuajse çdo produkt ushqimor në dispozicion. Ajo nuk gjendet vetëm në shumicën e produkteve të blera nga dyqani, por është përfshirë në këto në sasi të jashtëzakonshme. Arsyeja për këtë është thjesht shije. Kompanitë pompojnë produktet e tyre me sheqer dhe MSG për të rritur shijen dhe për këtë arsye të rrisin bazën e tyre të konsumit. Sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës, gratë duhet të konsumojnë vetëm 6 teaspoons sheqer në ditë, ndërsa meshkujt mund të hanë 9 lugë çaji.

3.Provoni të ecni të paktën çdo ditë
Ekspertët e shëndetit dhe palestrës gjithmonë vazhdojnë të tregojnë se sa e rëndësishme është stërvitja për shëndetin e dikujt. Edhe mjekët bien dakord për këtë pikë. Ushtrimi i tyre nuk është vetëm një dredhi tjetër shitëse, është me të vërtetë e nevojshme. Jeta moderne është padyshim më e lehtë se sa ishte disa qindra vjet më parë, por kjo nuk do të thotë se jemi më të shëndetshëm. Po, normat e vdekshmërisë janë më të ulëta (sidomos në vendet e para të botës), por ne jetojmë në një shoqëri tolerante.

4.Meditoni

Kjo mund të duket si një nga idetë më “atje”, por koncepti perëndimor i meditimit është mjaft i kufizuar. Meditimi nuk është domosdoshmërisht vetëm një praktikë shpirtërore e cila është e rezervuar vetëm për qeniet shumë të shkolluara. Është vetëm një praktikë ritualiste e cila përfshin pozicionimin e vështirë të këmbëve dhe ommingin e mendjes-numbing. Meditimi mund të jetë gjithashtu një teknikë relaksimi. Një teknikë e cila fokusohet dhe përqendrohet në mendjen e dikujt. Sigurisht që ka përdorime shpirtërore për meditim dhe është praktikuar me shekuj në përpjekjen për të fituar iluminizmin, por kjo nuk duhet të shmangë popullatën e përgjithshme.

5.Sigurohuni që jeni duke pirë ujë të mjaftueshëm
Uji përbën 60% të peshës trupore të njeriut. Kjo lëng mbulon edhe 71% të sipërfaqes së Tokës. Është krejtësisht thelbësore për jetën. Ka shumë shkencëtarë anembanë botës që po kërkojnë në mënyrë aktive burimet e ujit në planetë të tjerë, pasi ekzistenca e ujit do ta bënte planetin në fjalë një mundësi për banim njerëzor. Natyrisht, nuk mund të mbijetojmë pa ujë. Megjithëse nuk mund të osmozë përmes lëkurës sonë, ne duhet ta pimë apo ta hani atë. Çështja është, ajo duhet të hyjë në gojë në një formë apo formë gjatë gjithë ditës./04online.info

Leave a Reply