Heqja e qimeve nga hunda mund t’ju bëjë gjëmën, ja pse s’duhet ta bëni më

0

Disa gjëra të cilave në përditshmëri nuk u kushtojmë aspak vëmendje nga ana shëndetësore, mund të rezultojnë fatale për ne.

Mjekët janë shprehur se të depiluarit në pjesë të caktuara në trup është i rrezikshëm dhe nuk duhet bërë.

Por e dini që të hiqni qimet nga hunda mund të shkaktojë edhe vdekjen?

Fytyra jonë ka një pjesë që quhet “trekëndëshi i vdekjes”, në të cilin ka shumë arterie dhe vena venoze. Kjo pjesë shumë delikate fillon nga pjesa e sipërme e hundës dhe përfundon në cepat e buzëve.

E duke shkulur qimet nga hunda, ju mund të keni dëmtuar njëkohësisht një venë venoze, dhe pjesa e dëmtuar bëhet shumë e ndjeshme dhe delikate duke mbledhur bakterie të rrezikshme për imunitetin.

Ndaj rekomandohet që në këtë pjesë të trupit, qimet të shkurtohen por në asnjë mënyrë të shkulen.