Mos ki frikë të humbasësh dikë që nuk të vlerëson

0

Sapo kemi diçka, ne sulmohemi nga frika e humbjes së saj. Është normale, ideja e humbjes së asaj për të cilën kemi luftuar, na frikëson. Kur kemi gjetur një ekuilibër, ne duam ta mbajmë atë dhe na shqetëson mendimi se diçka mund të ndryshojë.

Por frika e humbjes mund të shfaqet gjithashtu në situata që ne mund t’i klasifikojmë si negative, sepse ato nuk kontribuojnë as nuk na dëmtojnë. Kjo është për shkak të tre faktorëve: Tendenca jonë për të kuptuar balancën e arritur, rezistenca jonë ndaj ndryshimeve dhe frika e pasigurisë që nënkupton e reja.

Këto janë arsyet kryesore përse ne shpesh kapemi në marrëdhënie ndërpersonale që na dëmtojnë.

Jeta është një rrugë në të cilën takojmë shumë njerëz. Me disa ne do të krijojmë marrëdhënie më të ngushta bazuar në lidhje të thella emocionale. Megjithatë, përvojat e jetuara dhe kalimi i kohës mund t’i dobësojë këto lidhje, deri në atë pikë sa marrëdhëniet e humbasin kuptimin e tyre.

Në këto raste, nuk duhet të frikësohemi të humbasim njerëzit me të cilët nuk kemi praktikisht asnjë pikë të përbashkët, njerëz që nuk na dëgjojnë më, e në një nivel emocional gjërat me ta kanë përfunduar.

Në fakt, në këto raste ajo pas së cilës ne kapemi janë vetëm kujtimet, jo vetë personi, sepse nuk ka pike kontakti, nuk ka perspektivë për të ardhmen, as një lidhje të kënaqshme emocionale.

Ndonjëherë jemi të fortë të thyejmë lidhjen. Natyrisht, këto situata nuk janë të lehta për t’u menaxhuar, sepse zakonisht ka një histori të përbashkët. Por e vërteta është se e kaluara nuk është një arsye e vlefshme për të mbetur e lidhur me njerëz që nuk ka vlerësojnë më, e që nuk e konsiderojmë veten me fat që na kanë në krahun e tyre.

Me kalimin e kohës do të mësoni të doni më shumë, por më pak njerëz. Gjatë viteve ne bëhemi më selektive, ne jemi më të vetëdijshëm për rëndësinë e kohës sonë dhe vendosim me kë duam ta ndajmë.

Zgjedhja më konstruktive është që të lëmë të shkojë kë nuk ndihet më i lidhur me ne. Jeta është një lëvizje e vazhdueshme, gjithashtu marrëdhëniet rrjedhin dhe ndryshojnë, transmeton femratnews përcjell 04 Online.