5 përfitime që merrni nga noti

0
274

Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë për të humbur peshë, për të forcuar muskujt apo për t’u çlodhur atëherë noti është zgjidhja më e mirë që mund të bëni. Sidomos tani që temperaturat janë të larta, pse të mos e përfshini notin në rutinën tuaj të përditshme.

Ofron relaksim

Kur dilni për vrapim, përballeni me makina apo biçikleta dhe duket të tregoni kujdes të vazhdueshëm. Përkundrazi, në ujë do të qentësoheni dhe të largoni stresin e jetës së përditshme.

Forcon shëndetin kardiovaskular

Sa më shumë të notoni, aq më shumë do të përfitoni për sa i përket gjendjes tuaj fizike.

Lehtëson humbjen e peshës

Noti funksionon si një mënyrë e shkëlqyer për të humbur peshë pa e lodhur shumë trupin.

Përmirëson fleksibilitetin

Nëse doni të përmirësoni fleksibilitetin tuja, joga nuk është opsioni i vetëm. Diapazoni i lëvizjes nga noti zgjat muskujt duke i bërë nyjet më fleksibël dhe ndihmon në rikuperim.

Përmirëson performancën në sportet e tjera

Noti mund të përmirësojë performancën tuaj atletike, duke ndihmuar të zhvilloni qëndrueshmëri, ndërsa në të njëjtën kohë, ndihmon në shërimin më të shpejtë.

Leave a Reply