12 mijë euro dënimi nëse kalon në semafor të kuq në Dubai

0
452

Shoferët që kalojnë në semafor të kuq në Emiratet e Abu Dhabi do të duhet të paguajnë një gjobë shumë të lartë që arrin në 51,000 Dh ose e konvertuar në euro kap shifrën e 12 mijë eurove, dhe gjithashtu do t’u konfiskohet patentat e shoferit për gjashtë muaj, sipas një njoftimi të publikuar nga Policia e Abu Dhabit.

Dënimet për shkeljen, e cila mund të çojë në aksidente të rënda rrugore, madje edhe në vdekje, u rritën në Ligjin Nr. 5 të vitit 2020 për ndalimin e automjeteve në Emiratet e Abu Dhabi.

Kundërvajtësit i vendoset gjobë e menjëhershme prej 1000 Dh ose 235 euro, së bashku me heqjen e 12 pikëve nga patenta.

Gjithashtu mjeti sekuestrohet për 30 ditë.

Leave a Reply