Tre mënyra se si të çlodheni me frymëmarrjen e duhur

0

Frymëmarrja mund të lehtësojë stresin, por nuk mund të eliminojë plotësisht ankthin. Herën tjetër kur të gjendeni në një situatë stresuese, provoni një nga këto teknika të frymëmarrjes:

Kur jeni të zemëruar

Provoni të numëroni frymëmarrjet

Uluni në një pozitë të rehatshme, mbani drejt shpinën dhe kokën dhe ngadalë lëvizni përpara. Mbyllni sytë dhe merrni frymë thellë disa herë, kështu që duke numëruar nga një deri në pesë nxjerreni frymën. Përsëriteni këtë dhjetë herë, transmeton Panacea.al.

Kur nuk mund të fleni gjumë

Provoni teknikën e frymëmarrjes 4-7-8

Majën e gjuhës vendoseni në majën e shamisë që keni vendosur përpara dhëmbëve të sipërm. Merrni frymë përmes gojës duke prodhuar një zhurmë shushuritës. Mbyllni gojën dhe ngadalë merrni frymë përmes hundës duke numëruar deri në katër. Mbani frymën dhe numroni deri në shtatë. Merrni frymë përsëri përmes gojës, duke prodhuar tinguj derisa të numëroni deri në tetë. Përsëriteni këtë tri herë.

Kur jeni të irrituar

Provoni teknikën 4-8 të frymëmarrjes

Mbajtja frymës disa njerëzve mund t’u nxis nervozizëm, kështu që shmangni numërimin deri në shtatë. Me gojë të mbyllur dhe me majën e gjuhës afër shamisë së vendosur përpara dhëmbëve të sipërm, merrni frymë ngadalë përmes hundës duke numëruar deri më 4. Ngadalë nxjerreni frymën përmes gojës, duke prodhuar tingull dhe numëroni deri në tetë. Përsëriteni këtë tri herë.