Para martesës duhet të dini këto 5 gjëra

0

Sipas një përkufizimi jozyrtar, martesa duhet të jetë kurora ose kulmi i dashurisë midis partnerëve.

Megjithatë, të gjithë ne jemi dëshmitarë se qëndrimi ndaj martesës ka ndryshuar dukshëm dhe për këtë arsye kemi një numër në rritje të divorceve.

Çifte më të kujdesshëm dhe më të mençura nuk duhet të nxitohen, por së pari duhet të vendosin një themel të fortë për një martesë të gjatë dhe të lumtur, transmeton KosovaPress.

Gjërat themelore për vendosjen e themeleve të forta, së pari me lidhjen dhe pastaj me martesën:

Komunikimi konstruktiv

Gjëja më e domosdoshme është që çifti të shprehë lirshëm mendimet dhe ndjenjat e tyre. Nëse është komunikimi i dobët i ndërsjellë në marrëdhënie nuk përmirësohet dhe kështu hyhet në martesë, është shumë e mundshme që kjo vetëm do të përkeqësohet me kalimin e kohës dhe do të shkaktojë edhe më shumë probleme. Mos harroni se asgjë nuk nënkuptohet, vetëm atë që ju mendoni dhe flisni.

Mosmarrëveshjet konstruktive

Të gjitha çiftet përjetojnë disa konflikte. Megjithatë, është e rëndësishme që gjatë konfliktit të mos ndahen ndjenjat reciproke dhe personaliteti i partnerëve, si fizikisht dhe mentalisht. Pranimi ose mos pranimi i problemit në këtë mënyrë i lë të dy partnerët të vlefshëm pa poshtërim, pa fjalë të këqija dhe pa shpërfillje.

Një zgjidhje bashkëpunuese për problemin

Zgjidhja e problemeve apo vështirësive që në mënyrë të pashmangshme na shoqërojnë përmes jetës së bashku me partnerin tonë – është shumë e rëndësishme të zgjidhen edhe para martesës dhe gjatë martesës. Nëse ka tashmë komunikim të mirë mes partnerëve, atëherë qëndrimi mbi nevojën për zgjidhjen e problemeve të përbashkëta vjen natyrshëm.

Pranimi i gabimeve dhe falja

Çiftet që janë të përqendruara në cilësitë pozitive dhe mohojnë karakteristikat negative të partnerit – kanë një bazë të mirë për një martesë plot respekt dhe besim.

Bilanci i punës dhe argëtimit

Besimet dhe diskutimet rreth temave të ndryshme gjatë një marrëdhënieje më të gjatë që ka tendencë të kthehen në martesë – janë shumë të rëndësishme. Pyetjet për besimet fetare, marrëdhëniet me prindërit, mendimet dhe planet për fëmijët, si dhe çështja e të menduarit të biznesit financiar në të ardhmen – janë gjithashtu shumë të rëndësishme për martesën.

Çështja e zgjidhjes mund të jetë çelësi për të menduar për martesën. Megjithatë, dhe aktivitete të kohës së lirë në lidhje si të menduarit rreth verës dhe pushimeve të dimrit, kampe, apo teatër dhe kinema për kënaqësinë e ndërsjellë është parakusht i mirë për martesë.

Përfundim

Praktika e deritanishme ka treguar se nëse të gjitha këto që janë zbatuar në praktikë, atëherë ajo redukton shkallën e divorcit dhe përmirëson cilësinë e jetës. Gjeni rrugën në këtë temë dhe merruni me të. Nëse keni sukses, keni shanse të mëdha për një udhëtim të gjatë dhe të lumtur martesor.