Mësoni si ti trajtoni këto njolla shqetësuese në fytyrë

0

Njollat kafe shqetësojnë çdo person, dhe secili kërkon t’i heqë. Në fakt nuk janë të dbmshme, por mund të ndikojnë në pamjen tuaj.

Krijimi i tyre mund të vijë nga plakja, stresi, njollat e shtatzanisë, mungesa e vitaminave në trup apo të jenë gjenetikisht të trashëguara.

Gjithsesi pavarsisht shkakut të krijimit të këtyre njollave, aleati i tyre kryesor është ekspozimi i pambrojtur në diell.

Vitamina C është e domosdoshme për këtë problem, dhe mund të merret përmes frutavi:

Kivi

Limoni

Portokalli

Spinaqi

Specat e kuq

Bizelet

Domatet

Lulelakra

Rrushi

Një mënyrë tjetër e parandalimit dhe reduktimit të njollave pa pasur nevojë për trajtime mjeksore janë dhe këto maska me përmbajtje qumështi apo edhe me uthull molle.