Disa zakone të mëngjesit që ju bëjnë të fitoni peshë pa e kuptuar

0

A jeni ende në një dietë të rreptë, por nuk mund të humbni një gram të vetëm?

Ka shumë të ngjarë që problemi juaj nuk varet në mënyrë rigoroze nga sasia e ushqimit që hani, por nga një numër faktorësh që ndikojnë në jetën dhe zakonet tuaja, duke ndikuar në mënyrë indirekte në peshë.

Në mëngjes, në veçanti, ka disa veprime që ju nuk mund të vini re, por që mund të ndryshojë fjalë për fjalë veten tuaj. Ja se çfarë nuk duhet të bëni për të humbur peshë natyrisht.

1.Mos e shmangni dritën në dhomën e gjumit. Drita e diellit është miku juaj: shpejton metabolizmin dhe ndihmon trupin të zgjojë.

2.As shumë dhe as pak gjumë. Ekziston gjithmonë një nevojë për ekuilibrin, përndryshe ka vend për oreks ose stres.

3.Mos e peshoni veten çdo ditë. Mbajtja e njërit sy në peshën tuaj mund të ndikojë negativisht.

4.Hani pak në mëngjes. Pa energjinë e nevojshme për ta mbështetur atë, në fund të fundit do të përfundoni të uritur gjatë gjithë ditës dhe pesha në fund do të rritet me një dietë të pabarabartë.