Wednesday, January 16, 2019

Skandaloze! Vetëm 2.8% të buxhetit të Prizrenit investohet në fshatrat e Zhupës gjatë vitit...

Si po e trajton Kuvendi Komunal komunitetin Boshnjak? Vet fakti që kuvendi komunal investimet e saj i fokuson në lokacione...

Reçaku, krim kundër njerëzimit, masakër apo çështje interpretimi?

Një fshat krejtësisht i panjohur, zhvillimet tragjike në të cilin tronditën botën dhe vunë në lëvizje politikën ndërkombëtare. Një fshat që paraqiti...

Vajza nga Reçaku: Jam brezi që na ka rënë hise ta vazhdojmë jetën duke...

Ishte 15 janari i ftohtë i vitit 1999, koha kur Reçaku u ngroh me gjakun e shqiptarëve civil të pafajshëm e ndër...

Kryeministri Haradinaj nëse e tërheq taksën nuk është ligësi

Taksa ndaj produkteve serbe u vendos pasiqe diplomacia serbe pengoj anetarsimin e Kosoves ne Interpoll.Dhe ne kunderefekt te keti pengimi qeveria vendosi...

Rritja e pagave në sektorin publik dhe efekti negativ i tyre

Padyshim që mësuesit merritojnë paga më të larta gjithashtu edhe Doktorët, Gjygjëtarët, Puntorët e administratave etj…, por kjo rritje e pagave në...

Ja tri arsye, se përse Ldk-ja dhe VV, duhet qëndrojnë larg “korigjimit”

Arsyeja e parë; Si parti institucionaliste, LDK-ja, s’ka asnjë arsye tē futet në presionin e “makinerisë” së ca qarqeve (karrierriste)ë diplomacisë...

Pozitat politike dallohen nga punët e tjera në shoqëri!

Një gjë të cilën po e vrejmë të gjithë si shoqëri, secili po shpreh ambicje personale dhe dëshirën për punë më të...

Ndjenjat e mëdha të përgjegjësisë së mësimdhënësit

Duaje, nderoje dhe vlerësoje mësimdhënësin! Po s’e nderove atë (mësimdhënësin), s’e nderon fëmijën dhe s’e njeh e as s’e nderon as veten...

SBASHK-u, tu kërkoj falje nxënësve për cilsinë e dobët të arsimit!

Pagat që nga paslufta, janë rritur disa herë për mësimdhënësit, por, cilësia në arsim nuk u rrit asnjë herë! Testi i PISA-s,...

Kosova parajsë e pushtetarëve, ferr i qytetarëve!

Kosova e pas-pavarësisë është shndërruar në një tabelë shahu, ku ndërkombëtarët luajnë lojen më një palë figura të zeza politike (qeveritarët), ndërsa...