Wednesday, September 19, 2018

Tradita drejt zhdukjes, fundi i të shikuarit televizor si familje!

Nuk do të ishte asnjëherë e tepruar, nëse do të evidentohej influenca që televizioni e televizori kanë pasur dikur në jetën familjare. Edhe nëse i...

Këto 7 zakone po ju lënë varfanjakë, si të fitoni para më shpejt

Jo të gjithë ne jemi materialistë, por ndoshta të gjithë mund të biem dakord se të fitosh para është gjë e mirë. Eshtë e vërtetë...

Kapsllëku, si të bëni vetë laksativin nga aloe vera

Problemet e kapsllëkut kanë të bëjnë kryesisht nga një dietë të keqe, kështu që si fillim, kini parasysh: Shtoni më shumë perime me gjethe të...

Zbulohet “tulla” e jetës

Ka një zemër prej hekrui dhe squfuri, është shumë e vogël dhe i dhuron elektrone qelizave për t’iu “ndezur” metabolizmin. Ishte një proteinë si...

Letra dashurie për një grua të martuar

Letrat e mëposhtme janë gjetur në tryezën e Bethovenit pas vdekjes . Nuk dihet me saktësi se kujt i drejtohen. Historianët mendojnë se janë...

Gjumi i rrezikshëm në timon, 7 këshilla si ta mposhtni

Një nga rreziqet e mëdha të udhëtimit gjatë verës me makinë është gjumi i atyre që qëndrojnë në timon, pasi e gjejnë më të...

‘Burnout’, si ta zbulojmë në kohë “lodhjen nga puna”

Shterimi emocional më shpesh prek njerëzit që punojnë në profesionet ndihmëse (si mjekët apo policët), por është gjithashtu tipike për ata që e gjejnë...

Hudhër për të eliminuar morrat

Morrat që rrinë në kokën njeriut janë insekte të vogla, të cilat nuk kalojnë 3 mm madhësi dhe i bashkëngjiten kokës për të thithur...

Të shërohesh me lexim. “Biblioterapia”, procesi që qetëson mendjen

Harrojeni jogën! Ka një terapi të re, e mbase edhe të vjetër njëkohësisht, që po gjen çdo ditë më shumë përdorim të gjerë në...

“Gaslight”, ç’do të thotë kur tjetri tenton t’ju manipulojë?

Psikologët përdorin termin “gaslight” (ndriçim me gaz) për t’iu referuar një lloji specifik të manipulimit ku manipulatorët përpiqen të krijojnë dyshime për realitetin, kujtimet...