Monday, November 19, 2018

Çfarë dëshpërimi!

Shkruan: Afërdita MORINA - BIFFAR Bashkimi Evropian liberalizon vizat per 45 milione ukrainas dhe 3.7 milione gjeorgjiane, po jo edhe per  1.8 milione kosovare. Nje...

Miliona euro për shpartallimin e Vetëvendosjes

Minimi i Lëvizjes Vetevendosje është një shembull shkollor se si në një shtet të kapur nga mafia të gjitha mjetet janë të lejueshme; se...

Me Serbinë duhet të sillemi si shtet, jo si provinca e saj!

Duhet të largohemi nga mendimi i projektit serbë për coptimin e Kosovës, me vetedije apo pa të, dikush po vepron në përputhje me planet...

“Catalunya pels Catalans”: Lindja e një kombi

Simone Cattaneo Për ta kuptuar zhvillimin e ndjenjës katalaniste dhe të idesë të një kombi katalanas gjatë ‘800 mund të merret një prej shprehjeve më...

Me Mytaher Haskukën në krye të Prizrenit

Shkruan: Blerim Q. SARAMATI     Besuam dhe shpresuam se qytetarë e komunës sonë, të rraskapitur nga rrenat dhe mashtrimet e pushtetarëve të deritashëm të pasluftës, të...

Në Prizren e tërë Kosova shikohet në pasqyrë

Shkruan: Mimoza BUSHRANI Hyri në Shtëpinë e Bardhë, i ra bririt dhe na e nxori gjumin nga ëndrrat. Kur u zgjuam, pamë se kishim qenë buzë...

President! Ty nuk të takon me negocu me Serbinë!

Kosova me legjislacionin e saj Parlamentar, si kryenegociator me Serbinë nuk e detyron me asnjë germë kushtetuese Presidentin THAÇI të hyj në aranzhime të...

Mos më thirr në dasëm

Ceremonia e dasmave, kanagjegjeve dhe synetive në Kosovë duket sa ka prekur kulmin e degradimit. Ato më nuk paraqesin notën festive e as gëzimin...
Berat Buzhala

“Ui ar not problematik gajs…, ui traj tu du agriment…, jesss”

Shkruan: Berat BUZHALA Kjo fjali - që ka mundësi të përfundojë në librat e historisë si njëra prej frazave më idiote, duhet të lexohet me...
Erald Selca

Mungesa e Adem Jasharit në Prishtinë turp i madh

Shkruan: Erald SELCA     Mungesa e përmendores së Komandantit Legjendar të UÇK-së mitikut Adem Jashari rreth 20 vite paslufte nē Prishtinë është turp i madh për...