Monday, November 19, 2018

Pse të rinjtë kosovar kaq lehtë po vetshkatërrohen, çfarë të ardhme na premton ky...

Shkruan: Luan SALLAUKA Rinia kosovare sot më shumë se kurrë është e ksenocentrizuar. Ksenocentrizëm nënkupton mbivlerësim i kulturës së huaj dhe nënvlerësim i kulturës së...

Sikur të isha djalë, për të treguar ç’është vajza!

Shkruan: Ida NURÇE Iu riktheva edhe një herë veprës "Sikur të isha djalë!" E kam lexuar për herë të parë, kur isha në klasë të...

Të mjerët ne

Shkruan: Flaka SURROI Kosova e Klanit Pronto nuk ka perspektivë tjetër pos mjerimit. Nuk ka tjetër, pos rrëshqitjes jo bash të ngadaltë në diktaturë, për...

Demarkacioni i kufirit, kusht i shpikur dhe i padrejtë Kosovës

Shkruan: Augustin PALOKAJ Komisioni Evropian duket qesharak kur mundohet të arsyetojë pse i ka vënë si kusht Kosovës ratifikimin e Marrëveshjes për demarkacionin e kufirit...

Ne vlejmë vetëm kur nisemi nga vetja

Shkruan: Abdullah V. THAÇI Kur isha fëmij, shumë kush nga më të mdhenjët më thoshte po flet si plak! Ndoshta nga fakti se prindërit e...

Aty ku janë shqiptarët, aty është Shqipëria

Shkruan: Florim ZEQA Kudo në diasporën shqiptare kanë filluar përgatitjet për kremtimin e 104 vjetorit të shtetit shqiptar dhe ditës së flamurit kombëtar Është ky një...

Nga Garashanini te Dobrica Qosiqi: Si të nënshtrohet Kosova?

Shkruan: Halil MATOSHI Që nga Načertanije (drafti sekret 1844) e ministrit të Brendshëm, Ilia Garashanin, përmes elaboratit të Ivo Andriqit të porositur nga kryeministri Milan...

Nga miti në cirk

Shkruan: Enver ROBELLI Pas dy vjetësh në krye të Kuvendit të Kosovës, bilanci politik i Kadri Veselit i përngjan një rrëfimi humoristik. Imazhin atij s’po...

Mungesa e ndëshkimeve i ka hapur rrugë fenomeneve negative në shkollat tona

Shkruan: Luan SALLAUKA Kohëve të fundit shoqëria kosovare po ballafaqohet me lloj-lloj problemesh sociale, të cilat po reflektojnë direkt në zhvillimin e saj. Një ekonomi...

Kuptojeni. Ky nuk është zhvillim, është degradim…!

Shkruan: Luan  SALLAUKA Një vend i vogël me histori të gjatë e interesante. Thonë se janë trima. Janë të fortë si guri. I bëjnë ballë...