Monday, November 19, 2018

Imoraliteti politik dhe hipokrizia e Isa Mustafës, e ndihmojnë Hashim Thaçin!

Duke dëgjuar e lexuar deklarimet e liderit të LDK-së lidhur me dialogun dhe idenë e presidentit Thaçi për korrigjimin e kufirit me Serbinë, njeriu...

Terbeshët dhe Goranët janë Shqiptar

Më të pa degjueshmit në konvertim ishin edhe “goranët ” që jetonin larg në male dhe terbeshët që ishin lloj i nomadëve. Torbashi ,...

Miratimi i buxhetit të Komunës së Malishevës për vitin 2019 është lajm i mirë,...

Para ca ditësh Kuvendi Komunal në Malishevë miratoi draft buxhetin e komunës për vitin 2019. Siç ka ndodhur tashmë sa vite edhe këtë vit procesi...

Roli i Qendrave për Punë Sociale në Kosovë

Roli i Qendrave për Punë Sociale (QPS) në Kosovë, konkretisht i Punëtorve Social zë një vend tejet të rëndësishëm në sistemin e ranguar të...

Bukën tonë të përditshme falna sot

Buka për shqiptarët nuk është vetëm bukë. Buka është hyjni, një zot femëror, së cilës i lutemi, që çdokush ta ketë, askush mos të...

“Gratë, njëherë e përgjithmonë duhet me heqë dorë prej arit, dallamave, dimijave, e këtyre...

“Gratë, njëherë e përgjithmonë duhet me heqë dorë prej arit, dallamave, dimijave, e këtyre broçkullave tjera te zbukurimit. Secila grua duhet të dalë prej moçalit...

Arti i DISKRIMINUAR

Stigmatizimi  stereotipet, dhe diskrimi pothuajse gjatë gjithë jetës kanë qenë pjesë e Romëve. A thua vallë qdo pasuri është e vlefshme dhe e vyshme...

Ja pikat negocuese të Marrëveshjes së Brukselit, ku “Xhorxh Washingtoni” i Kosovës, është dashur...

1.Sipas burimeve të sigurta nga Brukseli, është dashur të dal drafti i parë i Marrëveshjes "historike të korigjimit" (lexo: denigruese), ku pa asnjë GARANCION...

“Mjaft torturuat kafshët, bëni eksperimentet mbi politikanët”!

22 thënie nga dramaturgu norvegjez Henrik Ibseni. Henrik Ibseni (1828-1906) ishte një nga dramaturgët më të njohur norvegjez, i cili mbahet si pionieri i dramës...

Majori Tom iku nga Kosova

David Bowie, në këngën e tij të famshme Space Oditty i këndon një personazhi fiktiv të quajtor Tom, Majori Tom. Në udhëtimin e tij...