Monday, November 19, 2018

Të paarsyeshmit e dëshpëruar neokomunist

1. Në kohët moderne të kapitalismit apo konsumerizmit bota jonë po pëson ndryshime të mëdha demografike. Fundshekulli XIX dhe fillim shekulli XX e gjeti botën...

Ne, nënat e sotme, jemi edhe më heroina se nënat e gjyshet tona!

Sa herë që flitet për rritje të fëmijëve, në vesh më kumbojnë fjalët që ngrejnë lart heroizmin e nënave e të gjysheve tona. Një...

Çka domethanë me qenë nuse?!

Me qenë nuse, domethanë me qenë anëtare e rendit të dytë në shtëpi. Me qenë nuse, domethanë mos me pas të drejtë me dhanë...

Dëshmia e një gjenerali: Në Turqi, një e treta me gjak shqiptar

Pjesë nga ditari personal i Ali Ymerit, ish- diplomatit shqiptar për 20 vjet në Turqi. Diplomacia turke pranon se shqiptarët drejtuan perandorinë që pushtoi...

Papërgjegjësia dhe padituria e klasës politike e ka lënë shtetin këtu ku është!

Realitetin shoqëror në të cilin po jetojmë, tashmë po e shohim të gjithë! Morali shoqëror në përgjithësi, e në veçanti morali politikë, ka arritur...

#Koba

E njohim si Koba por quhet Bujar Gallopeni. Kobën të gjithë e njohim si një njeri shumë të dashur për të gjithë ne. Koba...

Kur shoqëria flenë!

Një shoqëri ku nuk dëgjohet zëri qytetar dhe intelektual, ajo shoqëri ose është shumë e pavetëdijshme, ose është poltronizuar përballë pushtetit dhe të keqës! Siç...

Pse po heshtet Kulla dhe Çakorri nga Qeveria e Kosovës?

Po hyjmë në muajin e tetë, dhe siç duket do kaloj edhe ky vit qe kur u ratifikua demarkacioni me Malin e Zi me...

3 vite pa ish-ushtarin e UÇK-së, Ramadan Vorfaj

Sot bahen 3 vite nga ndarja jote me 17.10.2015. Të kujtojmë me pijetetin më të lart ne ish bashk ushtarët e UÇK-së, Ramadan Vorfaj. Sotë po...

Zgjedhjet e parakohshme, zgjidhje apo vazhdim i status quo-së!

Si fort po e kruajnë b....n e arushës: Pas zgjedhjeve të fundit parlamentare në Kosovë u formua një qeveri e pakicës shqiptare por me...