Sunday, May 20, 2018

PSDK-ja oficiele nuk është as e ish nismëtarëve, e as e “pronarëve”të rinj, por,...

Shkruan: Fadil MALOKU   1. Që në fillim me duhet ta sqaroj për publikun, se përse dështoj, Projekti dhe modeli i ofertës socialdemokrate në Kosovë, në...

Dhuna në familje, dështim institucional apo i familjes?!

Shkruan: Ardiana BLAKÇORI Një ndër temat aktuale të përfolura çdo ditë e më shumë është edhe dhuna në familje. Dhuna në familje është një degradim në...

Kosovës i duhet një konsensus për reforma institucionale, e jo konsensus për protagonizma politik

Shkruan: Fadil MALOKU Konsensusi politik, në jetën publike kosovare ka ca kohë që është futur në diskursin politik, disi si një lloj zgjidhjeje, por, edhe...

Çedomir Jovanoviçi promovoi politikën e Vuçiçit për ndarjen e Kosovës me këmbim njohjen

Shkruan: Driton LAJÇI Vizita e Çedës u mirëprit me entuziazëm të merituar në Kosovë, duke ditur pikëpamjet më realiste në raport me Kosovën, sikurse dhe...

A na nevojitet akoma nacionalizmi? Dhe cili tip korespondon me kohën tonë?

Shkruan: Fadil MALOKU   1.Si koncept kulturor, nacionalizmi ndërlidhet më shumë me konstatimin se: identitetin kombëtar e garanton kombi, kurse si doktrinë sociale e shpesh edhe...

Koha që të pensionohen, lidershipat shqiptar…

Shkruan: Fadil MALOKU 1.Kriza nga transformimi i partive politike ndër shqiptarët, duket që akoma mbetet një punë "Sizifi" edhe me faktin se ato akoma koegzistojnë...

Prostitucioni publik në televizionet politike!

Në demokraci, kur pushteti rrëmbehet një herë nga totalitarët nuk lëshohet aq lehtë. Për të mbajtur pushtetin i përdorin të gjitha mjetet...

Në Prizren e tërë Kosova shikohet në pasqyrë

Shkruan: Mimoza BUSHRANI Hyri në Shtëpinë e Bardhë, i ra bririt dhe na e nxori gjumin nga ëndrrat. Kur u zgjuam, pamë se kishim qenë buzë...

A fitohen vizat duke i trembur mushkonjat dhe mizat!

Ballkan që nuk ka përfituar nga procesi i liberalizimit të vizave sikur që asaj i janë kërkuar kritere shtesë e që nuk i janë...

Rrëfim për këngëtarin Jeton Kuçi…

JETONI KA HYP NE MOTOR DHE KA SHKUE KENDEJ E NE BJESHKE... -fjalët e një fëmije tre vjeçar. E shikoj atë fëmijë dhe sytë me mbushen...