Mos u ulni asnjëherë këmbëkryq, ja nga çfarë rrezikoheni

0

Mënyra e të ulurit këmbë mbi këmbë sjell një sërë rreziqesh shëndetësore. Këtë mënyrë qëndrimi mund ta bëjmë pa vetëdije në ambiente të ndryshme si në zyrë apo në shtëpi, kur këmbët tona lodhen.

Të qëndruarit ulur në këmbë të kryqëzuara na shkakton shimbje qafe dhe shpine.

Pesha e trupit anohet veteëm në një anë dhe sa më shumë të qëndroni të ulur këmbëkryq aq më shumë presion vendosni në shpinë, gjë që rrit mundësinë për të zhvilluar probleme me qafën dhe shpinën.

Kjo ndikon Kryqëzimi i këmbëve është shkak edhe për krijimin e celulitit, frika e të gjitha femrave. Prandaj mundohuni që këtë lloj qëndrimi ta eliminoni.në nervat e gjakut që kemi në këmbë dhe ul presionin e gjakut.