Studim/ Adoleshëntët që flenë më pak se 6 orë, kanë më shumë gjasa të pinë duhan dhe të marrin drogë

0

Adoleshentët që rregullisht flenë më pak se gjashtë orë gjumë gjatë natës kanë dy herë më shumë gjasa të pinë duhan ose të marrin drogë.

Hulumtuesit gjetën se të rinjtë që shpesh qëndrojnë më vonë dhe zgjohen më herët gjithashtu përballen me trefishin e rrezikut të vetëvrasjes.

Shkencëtarët në Brigam dhe Spitalin e Grave analizuan të dhënat e mijëra adoleshentëve për të ardhur në këtë përfundim.

Të rinjtë rekomandohen të marrin të paktën tetë orë e gjysmë dhe jo më shumë se 10 për t’u ndjerë ata më të pushushëm.

Gjumi i pamjaftueshëm në rini ngre shqetësime të shumta për shëndetin publik, duke përfshirë shëndetin mendor, abuzimin e substancave”, tha autorja Elizabeth Klerman.