Arti i DISKRIMINUAR

0

Stigmatizimi  stereotipet, dhe diskrimi pothuajse gjatë gjithë jetës kanë qenë pjesë e Romëve. A thua vallë qdo pasuri është e vlefshme dhe e vyshme ?! Po besoj qe jo, Romët kanë pasurinë e shumë emrave në bote, të cilen se duan, Romet kanë pasurinë veshin muzikor të cilin e klasifikoni për darsma, romët janë poligldotë por per ju janë ta paditur.

Ndoshta gjatë gjithë ketyre reshtave keni pritur të shumëprituren të Romeve “Muzika Rome” te cilin e keni shkatruar duke përqeshur , dhe jeni kenaqur duke e konsumuar dhe tentuar ta kopjuar .Mbase muzika është ART ,përse tek Romet nuk është ?! A thua Arti janë Romët , dhe janë duke luftuar me jetë edhe ndëruar profesione për tu riinteeguar në jetë . Romët janë Art i të cilët kërkojnë të Riinteegohen qdo ditë në jetët tuaja mbase edhe shumë te pa vlera per këtë jetë. Falenderimi të vecant atyre që na dekorojne me shumëllojshmëri të emrave , të cilet cuditën ndoshta ta theksojnë fjalën Romë , por vetëm zgjedhin fjalitë të cilët e deshmojnë jo kulturën dhe edukimin e tyre.

Mbase jemi duke tentuar të përfshihemi në frymen europiane , a thua e cila njeh barazim dhe intregridetet , dhe cdo fajë duhet t’ja lëjmë sistetmit ?! A po duhet të dërgojme kërkesa tek prinderit të cilët posa janë bërë prindë që të mos e citojn fjalen “Flej se vjen e t’han magjupi” . Pytjet të shumta , por pa përgjigje konkrete . Dhe po thuajm nuk ka diskrimin ,nuk ka ndarje ,nuk ka , nuk ka , në praktike ndoshta Nuk KA , teoria ështe e njejta e cila ju duhet kohë per ta permisuar , ose ta posedoni atë deri në vdekje , e cila do të ju njoh si vrasës te ARTIT.

Shkruan: Sejnur VESHALL