Pala kosovare duhet të jetë e përgatitur në nivel ekspertësh në bisedimet me Serbinë

0

Dialogu me Serbinë në fazën finale, duhet të jetë një ekip ekspertësh që kanë studiuar marrëdhënie ndërkombëtare dhe i njohin të gjitha të drejtat ndërkombëtare të bazuara në ligjet e unionit Europian, duhet shkuar me projekt-propozime për të zgjidhur çështjet e ndryshme në të gjitha sektoret, nëse pala kundërshtare kërkon favore në Trepçë për investimet që kanë bërë në ish Jugosllavi atëherë pala Kosovare duhet të kërkojë dëm-shpërblim financiar që ata i kanë shfrytëzuar pasuritë minerale tokësore të Kosovës…thjesht duhet një plan strategjik në shumë fusha…!
Nëse pala Serbe kërkon Mitrovicën Veriore, atëherë Kosova le të jetë e përgatitur se të drejtat ndërkombëtare nuk e lejojnë të cenohet e drejta territoriale, por t’a kërkojnë edhe trojet e Luginës…!
Shkruar nga Rexhep Kryeziu, i diplomuar në marrëdhenie ndërkombëtare dhe diplomaci, master Administratë Publike dhe Diplomaci.

Shkruan: Rexhep KRYEZIU