Gërhitja mund të shkaktojë sëmundjen Alzheimer!

0

Një studim i ri ka gjetur se të gjithë ata që vuajnë nga apnea e gjumit janë në një rrezik më të lartë të zhvillimit të sëmundjes Alzheimer. Sipas studimit personat që gërhisnin në gjumë kishin një ndërtim të një proteine ​​toksike në trurin e tyre të quajtur beta-amyloid që shkakton Alzheimer, sëmundje progresive të trurit duke shkaktuar dëmtim në kujtesën dhe funksionin njohës, shkruan Bota.al.

Proteina formoheshin për shkak të frymëmarrjes së penguar nga gërhitja e rëndë si pasojë e apneas gjumë. Por ekspertët tregoi se trajtimet e përdorura për të qetësuar gërhitjen dhe për të rritur rrjedhën e oksigjenit mund të jenë në gjendje të parandalojnë sëmundjen e Alzheimerit.
Apnea e gjumit është një çrregullim potencial serioz i gjumit i lidhur kryesisht me gërhitjen e rëndë në të cilin frymëmarrja ndalon në mënyrë të përsëritur.Nëse nuk trajtohet, privimi i oksigjenit nga apnea e gjumit mund të rezultojë në një numër në rritje të problemeve shëndetësore, duke përfshirë presionin e lartë të gjakut, goditjen e zemrës, dështimin e zemrës, diabetin dhe sulmet në zemër.